Tuesday, January 22, 2008

Lotus Domino Designer 8.5 - Gonna rock You.

I dag ble vi presentert for den nye designerklienten, og den er bra. Denne er basert på Eclipse, og nei du trenger ikke lære deg Java (men du kan).

Her var det mye nytt. Bokmerker er vekke (applaus), Mini scrollbar innen hver type design element er vekke (hurra!!). Infobokser er på vei vekk og blir erstattet med et "properties pane".
Og hør...Lotus Domino Designer får "code completion" type ahead som fungerer!!! I LotusScript editor, Java, JavaScript og HTML. Code completion vil også fungere for dine egne klasser!!! (endelig!).

Det er mye i den nye klienten som er rettet mot Web 2.0. Buzzword til side, dette er ganske enkelt ellegant. Nytt designelemet XPages som da blir til Web 2.0 internett sider. For dem som kjenner Visual Studio produktene eller Borland Deplhi vil tankegangen her være kjent. Xpage vil være et design element som inneholder "controller" og ikke felter. Feltene må faktisk "mappes" til kontrollene, og en Xpage må mappes til et dokument/form.

Så hva kan vi gjøre med dette? Jo vi kan lage utrolig stilige web applikasjoner. Raskt!

Det er gode metoder og løsninger for det meste. Jeg avslutter med å eksempelvis nevne at vi trenger ikke "$$Return" lengre!!!,
.....og at submit knappen er forenklet
........og at Xpage får sin look and feel fra stylesheets.

Nevnte jeg de nye lekre JavaScript design elementene: Richtext, Outline, View, Actions?

No comments: