Sunday, January 20, 2008

Jumpstart session på Lotusphere 2008






I dag har det vært Jumpstart Sessions. En liten smakebit på ulike teknologier i Lotus sitt univers.
Jeg fikk med meg:

"Lotus Notes/Domino Application Developement With DXL"


Dette var en ok gjennomgang av bruk av DXL for å eksportere data fra Lotus/Domino databaser. DXL er kort fortalt Domino XML, en måte å representere Lotus/Domino design elementer og dokumenter via XML.

Foredragsholderne ble spurt om det også var mulig å få ut deletions stubs på denne måten.


Svaret på dette var 'Yes'.


Nytt i Lotus/Domino 8 er at en kan trekke ut bestemte felt via DXL. Utrekket vil bli representert i en 'valid' og 'well-formed' XML. Denne kan da importeres inn i andre Notes databaser ned til 6.x versjon. Eneste krav er at Lotus Klient /Domino Server har DTD for Lotus/Domino 8.0 klart.

DXL prosjektet tar sikte på å kunne eksportere 100% av Notes/Domino database. I dag er den fremdeles noen design elementer og noen strukturer i dokumenter som ikke lar seg eksportere ut til XML.

Spennende å se hva dette kan brukes til....


"Web Services Bootcamp."


Bill Buchan holder her er underholdene innlegg om Web Services i Lotus Domino, her får vi vite hvordan dette skal settes og på og hvordan dette skal brukes. Ut over det å gi god informasjon er mannen virkelig god til å underholde sitt publikum. Latteren satt løst blant publikum meg selv inkludert.


Litt om det som ble tatt opp var hvordan web services kan settes på R6, R7 og R8 samt hvordan Lotus klient kan benytte seg av en Web Service. Her kan en bare tilføye at dette er lekende lett i Lotus Nots 8.

No comments: